2014-09-04 Flyg till Peenemünde på Usedom

2014-09-04 RESTIPS: Peenemünde på Usedom:

Bilden: Peenemünde airport EDCP, länkar till PIREPS

    • I dag gjorde Martin M, Lars P och Anders T en dagstur till Peenemünde med SE-LOY.  Info om flygplatsen finner du på edcp.de inkl  playt mm , Google maps, med fotos,  resp PIREPS för EDCP via EDDH här. Efter lunch med obligatorisk Jägerschnitzel och läsk resp öl cyklade vi vidare till tekniska muséet  i Peenemünde där raketutvecklingen på gott och ont tog sin början. Ett mycket intressant museum där vi kunnat lägga betydligt mer tid, men återresa med färdplan gjordes kl 15 LOC. Visst ger vår flyghobby tillgång massor av trevlig upplevelse även på en begränsad tid, inte minst för oss piloter i södra änden av Sverige. Flera länkar: TripAdvisor Usedom  resp Peenemünde Virtualtourist  med några bilder.
    • Våra Fotos:

Författare: Anderstr

Tidigare arbetat som allmänläkare sedan 1974, numera pensionerad. Flygläkarutbildning 2004, uppgraderad till klass 1 år 2009. Ägt ett flygplan Vans-RV6 år 2007 till 2014. Medlem i Kristianstads flygklubb sedan 2001 där jag innehar styrelseuppdrag.